Huskeliste til bålmad med store gryder
Alt hvad du behøver for at lave bålmad.
![Tænd ild uden tændstikker. Foto: Malene Bendix.](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/styles/article/public/Baal1_Foraar2013.jpg.webp?itok=IU_7dS7X)
Kort om huskelisten
Her er ting og sager, som det kan være godt at have med, hvis I skal lave bålmad til mange.
Bål
-
Optænding
-
Brænde
-
Aviser
-
Tændstikker
-
Vifte (et stykke pap, træplade, låg…)
-
Handsker
-
Økse
-
Sav
Mad
- Madvarer
- Gryder
- Stativ
- Ske (HUSK at lade den stå op i gryden når den ikke er i brug den kan hvile på stativets top
– ellers brænder skaftet!)
Spisning
- Spiseskeer
- Kopper, mugger eller skåle
- Krus til at drikke vand af
Køkkenudstyr
- Opøseske
- Piskeris
- Skærebrætter
- Knive
- Skåle
- Vanddunk
Rengøring
- Affaldssæk
- Opvaskebalje
- Opvaskebørste
- Skuresvamp stor, til gryder, skures 5 cm ned på ydersiden, og selvfølgelig indvendig.
- Opvaskemiddel
- Viskestykker
Sikkerhed
- Førstehjælpsgrej – plaster, bandage
Lærerpleje
- Kaffe og the i kande.
Det hele kan pakkes i plastik kasse med låg for at undgå det regner ned på aviser, viskestykker tændstikker m.v.
![Vinterbålmad](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/migrated/baalgryde2_rasmus_oesterby_250p.webp)
Bålmad om vinteren på Thorning skole.
Foto: Rasmus Østerby.