Jægerens udstyr

Her kan du læse en lillebitte smule om jægerens udstyr.
Fasaner skudt på jagt

Kort om jægerens udstyr

Grønt tøj
Jægerens udstyr består bl.a. af felttøj, der falder ind i naturen, gode støvler, skydehandsker, hvor skydefingeren kan gøres fri, patronbælte, jagtvåben, kikkert, kniv, rygsæk, fuglegalge, lokkefugle og en jagttaske. Nedenfor kan du læse lidt mere om hver ting.

Klik på det du vil læse om:

Jagttøj

Varmt og grønt
Jægerens tøj skal kunne flere ting:
 • Varme
  Først og fremmest skal det kunne holde ham varm. Jægere færdes ofte ude i mange timer - og ind i mellem sidder de stille på post i lang tid - og så er det vigtigt med varmt tøj. En kold jæger er tit en dårlig skytte.

   
 • Camouflage
  Jægerens tøj skal også få ham til at falde ind i den natur, som han jager i, så vildtet ikke så let får øje på ham. Derfor er jægertøj tit grønt, brunt eller sandfarvet. Hvis du gerne vil se dyr, kan du også prøve at klæde dig i tøj som camouflerer dig.

   
 • Mange lommer
  I jægertøj er der ofte masser af lommer til alle de dimser og ting han skal bruge.

   
 • Grønt tøj og gummistøvler
  Sidst men ikke mindst, så er der en del uskrevne regler og vaner for, hvordan en jæger går klædt, som du vil kunne se det på de fleste jægere. Grønt tøj. Måske hat med fjer af sneppen. Gode støvler (tit gummistøvler, da man vandrer på tværs gennem naturen). Se selv på jægeren ovenfor. 

   

Jagttasken

Mad og patroner
Jagttasken er et helt klassisk tilbehør til jægerens udrustning. Her kan han have de vigtigste ting som madpakke, lommelærke, regnfrakke, patroner mm. lige ved hånden. Den klassiske jagttaske har flere rum. Patrontasken har derimod kun et rum.
 
Foto: Eva Kristensen
Her er en helt almindelig jagttaske, som dem jægerne har med på jagt. I stropperne kan der hænge fuglevildt.
Foto: Eva Kristensen.
 

Jagtvåben

Dem må du læse om i artiklen om jagtvåben i Leksikon.