Fisk

Kontakt

Du er velkommen til at tage kontakt til sekretariatet på:

Skoven i Skolen
Ledreborg Allé 2A
4320 Lejre

E-mail: skoven-i-skolen@nst.dk.

Hvad er Skoven i Skolen

Skoven i Skolen er et undervisningsprojekt, som ruster lærere og elever til at flytte dele af undervisningen ud – ud i skoven, ud til søen, ud til havet, ud i det åbne land, eller ind i byens rum.

Hjemmesiden

Via hjemmesiden her formidler vi praktiske ideer til faglig undervisning i natur og kultur - og teoretisk viden om, hvorfor udeskole er vigtigt. Hjemmesiden er en sammensmeltning mellem to tidligere hjemmesider: den praktiske www.skoven-i-skolen.dk og den teoretiske www.udeskole.dk. På hjemmesiden kan du også finde visitkort og udeundervisnings-materialer fra en række grønne organisationer, som har tilbud til skoler. Og stedbaserede materialer via kortet.

Inspiration til udeskole i natur og kultur

Skoven i Skolen blev sat i gang i 1999 med det formål at støtte undervisning om skov i skolen. Med tiden blev Skoven i Skolen omdrejningspunkt for udvikling af udeskole i Danmark - i alle natur- og kulturtyper. Vi har valgt at bevare navnet Skoven i Skolen med undertitlen: Inspiration til udeskole i natur og kultur, fordi Skoven i Skolen er et brand, som er kendt og bruges af mange. Skoven i Skolens hjemmeside har fx 1.2 millioner besøg årligt.

Bred målgruppe

Vores målgruppe er bred.  

  • Først og fremmest henvender vi os til lærere og pædagoger med interesse for udeskole - og til skolebørn og unge, som har lyst til at finde viden om natur og ideer til aktiviteter og ting I selv kan lave i natur og kultur.
     
  • En anden vigtig målgruppe er studerende og undervisere på lærer- og pædagoguddannelsen, naturvejledere, kulturvejledere og forskere. Men også børnefamilier, bedstemødre, spejdere, cyklister og mange andre er velkomne til at hente og bruge ideer og materialer.
     
  • En tredje målgruppe er grønne organisationer, som udvikler ude-undervisningsmaterialer. I er velkomne til at få et visitkort – og til at dele materialer eller link til materialer på egne hjemmesider via sitet.

Brug hjemmesiden

Alle vores materialer ligger på hjemmesiden. Her kan du finde:

For alle børn og voksne er der fx:

Særligt for lærere, pædagoger, naturvejledere, studerende, forskere m.fl. er der fx:

Hvem står bag Skoven i Skolen?

Læs om Skoven i Skolens forankring, sekretariat og styregruppe.

Læs mere
Løv og nåle træer

Finansiering

Hvordan er Skoven i Skolen finansieret?

Læs mere
fisk

Kolofon for hjemmesiden

Her kan du se, hvem der har udviklet og bidraget til hjemmesiden.

Læs mere
Dunhammer

Del en ide til udeskole

Del dine ideer til udeskole og ude-undervisning med andre.

Læs mere
Tanglandskab

Leksikon

I leksikon kan du finde viden om skov, natur, dyr, planter og meget andet.

Se en større leksikonoversigt her.

Find andre artikler i leksikonet