Gyldendals farveflora

Gyldendals farveflora med tekst og tegninger af Kirsten Tind er smuk, let, overskuelig og meget anvendelig.
Forsiden af "Gyldendals farveflora".

Anmeldelse

Floraen gennemgår kort de forskellige plantefamilier i Danmark. En overskuelig farvenøgle der tager udgangspunkt i blomsterne, gør det let, også for uøvede, at finde frem til den rigtige familie – og dermed ind i bogen.

En kort indledning beskriver forskellen på træer og buske og blomstrende urter. Planternes opdeling i art, slægt og familie forklares. Og enkle tegninger viser planternes bygning og de fagudtryk man bruger for at beskrive blades, blomsters og frugters form og opbygning.

For hver enkelt art er der en kort beskrivelse af planten, dens voksested, hyppighed og en forklaring på navnet. Teksten er enkel og behageligt poetisk.

Bagi bogen finder man en grundig ordliste, der giver korte forklaringer på fagudtryk brugt i bogen. Sidst en godt register.

Bogen er tegnet af forfatteren Kirsten Tind. Stregen er enkel og fin, og viser samtidig alle nødvendige kendetegn på planterne.

Da floraen er let at bruge og finde rundt i, og samtidig er smuk og indbydende, kan den varmt anbefales for både børn og voksne.
 

Bestilles hos

Boghandler eller på bibliotek.