Små dyr i skoven

En fin opslagsbog om skovens små dyr.
Forsiden af bogen "Små dyr i skoven".

Anmeldelse

Skoven er det miljø i Danmark hvor der lever flest forskellige smådyr. Det skyldes at skoven er en meget varieret landskabstype hvor dyrene nemt kan finde skjul og føde. Hvis du vil have overblik over bare en del af dette kriblekravle-liv er det en god ide at alliere sig med bogen ’Små dyr i skoven’.

Bogen beskriver 800 arter af små dyr i tekst og tegning. Det er en typisk sammenlignings-bog, hvor man bladrer til man finder det dyr man har foran sig. Tekst og billede følges ad, så når man først har fundet kræet, er det let at få noget at vide om det. Samtidig er mange dyr vist side om side med de arter de ligner mest, så man nemt kan se forskellen – og bestemme dem.

På indersiden af omslaget findes også en slags nøgle, hvor man via dyrenes silhuetter kan finde direkte ind den række eller orden dyret tilhører.

De enkelte rækker og ordner af dyr er samlet på samme side – og beskrives samlet i en overskuelig boks. Hver art får derudover en lille beskrivelse ud for en tegning af arten. I bokse rundt omkring er samlet viden om særlige mekanismer eller begreber der er tilknyttet en dyregruppe.

Bag i bogen kan du finde beskrivelser af dyr der er knyttet til særlige miljøer. Læs f.eks. om myretuen, bladlusens fjender, elmesyge, dyr på svampe, dyr på ådsler, dyr der stikker og bider mennesker, dyr i bær og frugter, dyr du kan se om vinteren og dyr der laver galler. Til allersidst er der en kort beskrivelse af de små dyrs verden – og et grundigt register.

Små dyr i skoven virker indbydende og overskuelig. Bogen kan varmt anbefales for både børn og voksne der gerne vil vide mere om de små dyr de finder i skoven.

Bogen er tegnet klart og præcist af Jakob Sunesen og Bente Vita Pedersen.
 

Bestilles hos

Boghandleren eller på biblioteket.