Roskilde Oplevelseshavn

Besøg Roskilde Oplevelseshavn - og oplev en verden under overfladen. I Oplevelseshavnen kan klassen besøge Tangloppen, som er et lille sort udstillingshus, og platformen hvorfra man kan undersøge fjordens liv og miljø.  
Roskilde Oplevelseshavn. Foto: Nationalpark Skjoldungernes Land.

Besøg Roskilde Oplevelseshavn

Roskilde Oplevelseshavn skal give børn og voksne øget indsigt i og viden om Roskilde Fjords liv og omgivende natur. Et centralt omdrejningspunkt i formidlingen af fjorden er en 80 m2 stor oplevelsesplatform med to hyttefade som ofte er fyldt med fjordens krible krable liv, nogle gange også krabber og fisk. 

Udforsk selv fjorden
Det er muligt at låne udstyr og net, så I selv kan undersøge havnen og fjorden. 

Skoletilbud og aktivitetshus

Som udgangspunkt er det muligt for skoler og institutioner at låne grej fra Roskilde Oplevelseshavn til selv at tage på tur. Man kan også booke vores Naturvejleder. For booking og priser kontakt Roskilde Oplevelseshavn på info@roskildeoplevelseshavn.dk

Ud på fjorden med Kutlingen
Om sommeren kan I booke vores formidlingsbåd Kutlingen og komme ud på fjorden. I kan se priser på leje af båden her.

Nationalpark-port
Aktivitetshuset i Roskilde Oplevelseshavn er også nationalpark-port. Her kan du finde folder om nationalparken og inspiration til, hvor du nemt kan tage ture ud i naturen tæt på Roskilde.

Bliv Skjoldunge
I samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land tilbyder Roskilde Oplevelseshavn en række Bliv Skjoldunge-ture - fx "Fjordens liv og stenrev" og "Fjordens fugle og friluftsliv". Du kan finde materialer til turene som filer i boksen i højre side, bygge det om så det passer jeres klasse - og bruge det som du vil.

Bliv Fjordforsker
Til udskolingsklasserne tilbyder vi Bliv Fjordforsker turene fx ”Tang som bæredygtig fødevare” eller ”Mikroplast i fjorden”. Du kan finde materiale og booke ture via fjordforsker.dk