Skarven - et blåt klasseværelse

Skarven er både et blåt klasseværelse, et grejskur og et kunstværk skabt af Hartmut Stockter. I kan booke Skarven til ude-undervisning - og fx undersøgelse af fjorden eller Jyllinges gamle fiskerihavn.
Skarven. Foto: Louise Liv Holm.

Besøg Skarven med klassen

Skarven er både et kunstværk, en grejbank og et blåt klasseværelse. Du finder det blå klasseværelse ved Cafe Fjordglimt, som ligger lige ned til Jyllinge Havn - og med den smukkeste udsigt over Roskilde Fjord. 

I kan booke Skarven - og bruge skuret som udgangspunkt for undervisning ude i alle fag. Temaer kan være Roskilde Fjord, Jyllinges gamle fiskehavn, Det gamle Jyllinge med små fiskerhuse, Nationalpark Skjoldungernes Land - og meget andet. 

Blåt klasseværelse og grejbank

Skarven har fuglehoved, som stikker op - og vinger, som kan slås ud, så en skoleklasse kan sidde i læ af dem. I skarven kan I finde grej til undersøgelse af fjordmiljøet. 

Kunstværk

Skarven som kunstværk er skabt af den tyskfødte kunstner Hartmut Stockter. Kunstneren lod sig inspirere af Jyllinges fiskerhistorie, fiskernes fiskekasser - og skarven, som fiskere har levet side om side med igennem historien. Værket blev indviet i efteråret 2021 sammen med 80 lokale skolebørn - og skoler omkring Jyllinge har fået kurser i at bruge Skarven som blåt klasseværelse.