Kom igen min fugl

En sjov leg med løb og fuglenavne.
Løb og lær fuglenavne.

Kort om legen

En løbeleg for 6 – 15 deltagere, der træner fuglenavne.

Sådan gør I

I leger at I er i en skov med mange forskellige fugle.

Først skal I vælge en skovfoged, der passer på skoven og fuglene - og en fuglefænger der vil fange og købe en fugl fra skoven. Resten er fugle.

Fuglefængeren går et stykke væk fra de andre, så han/hun ikke kan høre hvad de andre snakker om.

Skovfogeden går fra den ene fugl til den anden og finder ud af hvilken fugl hver enkelt deltager vil være. Det kan f.eks. være blåmejse, bogfinke, musvit, spætte, svane, munk, gråspurv, krage, stork, ørn, due, høg, fuglekonge, tårnfalk osv. Alle husker selv deres fuglenavn.

Nu kommer fuglefængeren hen til skovfogeden og fortæller hvilken fugl han vil købe – f.eks. en fuglekonge. Hvis skovfogeden ikke har sådan en fugl siger han "Det har jeg ikke!".

Fuglefængeren bliver ved at bede om fuglenavne, til han gætter en af fuglene, f.eks. en spætte. Så snart han har sagt navnet "spætte" løber spætten. Fuglefængeren skal først give skovfogeden 10 slag i hånden, før han kan spæne efter, for at fange sin spætte.

Så snart de 10 slag er givet råber skovfogeden ”Kom igen min fugl, kom igen min fugl” – og så skal fuglen prøve at komme tilbage til skovfogeden, før fuglefængeren når at fange den.

Hvis fuglefængeren fanger fuglen, skal den gå med ham hjem. Hvis det ikke lykkes, bliver fuglen i skoven – og får et nyt navn, så den kan være med igen.

Ide

I kan også lege legen med andre dyregrupper – f.eks. pattedyr, smådyr eller fisk osv.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.