Vinterblomst

Lav en vinterblomst af en fyrrekogle.
Vinterblomst af fyrrekogler. Foto: Janne Bavnhøj.

Lidt om aktiviteten

Når dagene bliver korte og tågen og sneen trykker, er det godt selv at kunne lave noget der lyser op. Skynd dig ud i skoven og find en masse kogler fra et fyrretræ.

Sådan gør du

Tag dine kogler og læg dem på bordet. Hvis du kigger på den fra bunden kan du se kogleskællene ligge som fine tagsten udenpå hinanden. Det er bunden af koglen du skal bruge til din blomst.

Tæl derfor 5 – 7 rækker af kogleskæl op fra stilken – og snit med din kniv koglen over her. Kan du se det ligner en blomst? Midten af blomsten bliver dannet af den akse som alle kogleskællene sidder fast på. Skær den fint til. Blomstens kronblade bliver dannet af de kogleskæl der sidder tilbage.


Blomsten set fra oven


Blomsten set fra neden
Foto: Janne Bavnhøj
 

Skær den lille stilk forneden af. Skær et lille hul eller en revne og lim en blomsterpind i en god længde fast som stilk. Lad din vinterblomst tørre.

Nu mangler vi bare farver- så frem med malerdåserne. Mal vinterblomsten i dine yndlingsfarver. Og giv den til én du kan li.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.