Urtesmør
Sådan laver du dit eget urtesmør.

Lidt om smør
Du ved sikkert godt at smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Men hvordan bliver det egentlig til smør? Her er tre forskellige metoder til, hvordan I kan lave jeres eget smør, og smage det til med skovens grønne urter. Det er ikke så svært.
Sådan gør du
Her får du tre metoder:
Smør 1
Hæld fløde op i et syltetøjsglas. Der skal højst 1/3 fløde i glasset. Kom nødden eller træperlen i glasset. Ryst glasset til du kan se en klump af smør inde i det. Det tager omkring et kvarter.
Smør 2
Lav et piskeris af tynde grene. Hænd fløden op i en skål - og pisk fløden til den bliver til smør.
Smør 3
Hæld fløde i posen sammen med nødden. Pust posen op - og bind knude på posen, så der er masser af plads til fløden. Ryst fløden i posen til det er blevet til smør.
Når smørret er færdigt, hælder du kærnemælken fra. Du kan evt. si og vride smøret i et rent viskestykke. Smag smørret til med lidt salt og hakkede urter fra skoven (skovsyre, almindelig syre, løgkarse, friske bøgeblade eller vejbred).