Kunstværker på stranden

Tag på tur sammen med børnene til en af Nationalpark Mols Bjerges dejlige strande. På stranden går I på tingfinderjagt og finder smukke ting som strandskaller, sten, tang og drivtræ, som I kan bruge til at kreere kunstværker på stranden.
Flotte sandslotte på stranden

Forberedelse

Sørg for at børnene er klædt fornuftigt på. Lån evt. børnewaders på et naturcenter. Få en stak gratis små hvide spande i en delikatesseafdeling i et lokalt supermarked, som I kan medbringe på stranden, så børnene har noget at samle ting i.

Snak med børnene om, hvad man kan finde på stranden. Hvilke forskellige materialer finder man? Snak med dem om, hvad kunst er? Se på billeder af kunst i naturen (landart).

Opgaven

Tag på tur sammen med børnene til en af Nationalpark Mols Bjerges dejlige strande. På stranden går I på tingfinderjagt og finder smukke ting som strandskaller, sten, tang og drivtræ, som I kan bruge til at kreere kunstværker på stranden. Det kan være sandslotte, naturmandelaer eller små tårne mv.

Når de små kunstværker er færdige, tager I billeder af værkerne med ipads og holder en fernisering, som på en rigtig kunstudstilling. Snak med børnene om, hvorfor kunstværkerne ser ud, som de gør.

Sådan gør du

I indsamler forskellige naturmaterialer på stranden som fx sten, tang, muslingeskaller, sand, tomme krabbeskjold, blomster og drivtræ. Børnene bruger de indsamlede materialer til at skabe små kunstværker på stranden, og de bestemmer selv, hvad de vil lave, og hvilke materialer de vil bruge. Når de er færdige, laver I en fælles fernisering og tager billeder af alle kunstværkerne, og evt. en lille video.

I kan tage nogle af materialerne med hjem og lægge dem i et forundringsskab, hvor de kan beundres og børnene kan tage dem ud engang imellem og mærke på dem mv.

Lav en digital fotoudstilling med billederne af kunstværkerne, som forældre og søskende kan beundre. Snak om jeres oplevelser.

Kan suppleres med opgaver

 

 • Lav en lille vulkan på stranden, hvor I putter træ indeni og tænder op. Se, hvad der sker…
 • Lav et naturmemory på stranden med nogle af de fundne ting.
 • Lav en plade på forhånd med billeder af naturting fra stranden, og lav et naturbingo, når I er på stranden.

Kompetencemål

 • Børnene kan udtrykke sig i kreative små kunstværker lavet af naturmaterialer.
 • Børnene har kendskab til, hvilke materialer, der findes på stranden, som man kan bruge til at skabe små kunstværker af.
 • Børnene kan ud fra viden og erfaring kende naturens materialer på stranden.

Færdighedsmål

 • Vi lærer børnene at bruge forskellige naturmaterialer i kreativ udfoldelse.
 • Vi lærer børnene at lave kunstværker ud af årstidens naturmaterialer.

Vidensmål

 • At øge børnenes opmærksomhed på de naturmaterialer, man kan finde på stranden.
 • At udtrykke sig med strandens naturmaterialer.
 • At have fokus på farver, former og forskelligartede materialer.