Fødselsdagsboller med birkesaft
Her finder du opskriften på dejlige fest-boller med birkesaft.
Lidt om birkesaft
Du kan tappe birkesaft fra birketræerne fra marts til træerne springer ud i begyndelsen af maj måned. Saften er fuld af næringsstoffer og kan bruges til mange ting bl.a. til at bage boller af.
Nedenfor finder du opskriften på fødselsdagsboller.
I aktiviteten Birkesaft kan du se, hvordan du tapper saft fra birketræerne.
Sådan gør du
-
Smelt margerine i en gryde og hæld i skålen
-
Tilsæt birkesaft og derefter gær
-
Når gæren er opløst tilsætter du sukker, salt, hvedemel, rosiner og kanel.
-
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted 20 minutter.
-
Form dejen til 15 boller, sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 40 minutter mere
-
Sæt bollerne i en kold ovn og bag dem 20 minutter i ved 200 grader.