Fødselsdagsboller med birkesaft
            
            Her finder du opskriften på dejlige fest-boller med birkesaft.
      
          
           
      
      
                      Lidt om birkesaft
Du kan tappe birkesaft fra birketræerne fra marts til træerne springer ud i begyndelsen af maj måned. Saften er fuld af næringsstoffer og kan bruges til mange ting bl.a. til at bage boller af.
Nedenfor finder du opskriften på fødselsdagsboller.
I aktiviteten Birkesaft kan du se, hvordan du tapper saft fra birketræerne.
Sådan gør du
- 
	Smelt margerine i en gryde og hæld i skålen
- 
	Tilsæt birkesaft og derefter gær
- 
	Når gæren er opløst tilsætter du sukker, salt, hvedemel, rosiner og kanel.
- 
	Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted 20 minutter.
- 
	Form dejen til 15 boller, sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 40 minutter mere
- 
	Sæt bollerne i en kold ovn og bag dem 20 minutter i ved 200 grader.
 
  