Fødselsdagsboller med birkesaft

Her finder du opskriften på dejlige fest-boller med birkesaft.
Birk rakler. Foto: Malene Bendix

Lidt om birkesaft

Du kan tappe birkesaft fra birketræerne fra marts til træerne springer ud i begyndelsen af maj måned. Saften er fuld af næringsstoffer og kan bruges til mange ting bl.a. til at bage boller af.
 
Nedenfor finder du opskriften på fødselsdagsboller.
 
I aktiviteten Birkesaft kan du se, hvordan du tapper saft fra birketræerne.
 

Sådan gør du

  • Smelt margerine i en gryde og hæld i skålen
  • Tilsæt birkesaft og derefter gær
  • Når gæren er opløst tilsætter du sukker, salt, hvedemel, rosiner og kanel.
  • Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted 20 minutter.
  • Form dejen til 15 boller, sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 40 minutter mere
  • Sæt bollerne i en kold ovn og bag dem 20 minutter i ved 200 grader.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.