Gederams som asparges
Spis din gederams.
![Gederams. Foto: Gry Aalling](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/styles/article/public/pictures/gederams.jpg.webp?itok=lLU9IkY7)
Kort om gederams
Gederams er en høj flot lilla blomst, som vokser i lysninger i skoven. Du kan spise næsten alle dele af planten:
- Bladene kan du tørre til te ved at hænge planten op med hovedet nedad 3 - 7 dage.
- Bladene kan du også stuve - ligesom spinat
-
De unge skud kan du spise som asparges. Se her hvordan du tilbereder dem over bål.
Sådan gør du
Gederams blomstrer i maj/juni. Hold øje med de lyselilla blomster i skoven.
- Du skal bruge de unge skud. Træk dem op ad jorden.
- Rens de unge skud for jord og knæk den nederste del af, hvis den er sej og træet.
- Kog de unge gederamse-skud i vand og salt i 5 minutter. Det kan du let gøre over bål.
- Si vandet fra og læg dine gederams på en tallerken.
-
Lav en dressing af olie, citron og salt og hæld den over de varme gederams.
Spis så din gederams! Med brød.