Gransuppe
Læs her, hvordan du laver suppe af unge granskud.
![Rødgran med små nye skud.](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/styles/article/public/roedgran_nyeskud3.JPG.webp?itok=meZCo-R8)
Lidt om gransuppe
Vidste du, at du kan lave suppe af grantræets lysegrønne skud?
Til Gransuppe er det vigtigt, at du bruger friske skud. Gå ud i skoven i begyndelsen af maj – og find de flotte nye lysegrønne skud fra grantræerne. Pluk dem, men du skal være sikker på, at træerne ikke skal bruges til noget andet. I denne opskrift kan du både brug skud fra rødgran, fra lærk og fra ædelgran.
Så er du klar til at lave din Gransuppe.
Sådan gør du
- Skyld og rens skuddene for skidt og møg. Kog granskuddene i vandet i 30 min.
- Mens suppen koger, kan du riste de tynde skiver parmaskinke i ovnen eller på en tør pande.
- Si de mange grannåle fra suppen, og smid halvdelen af dem ud.
- Den halvdel du ikke har smidt ud hakker du fint og smider dem tilbage i gryden.
- Tilsæt grøntsagsbouillonen.
- Smag suppen til med chili, muskatnød, salt og peber, og lad suppen simre i 5 min.
- Put fløden i, og lad suppen simre i yderligere 5 min.
Du kan servere gransuppen med noget brød, og parmaskinken.