8. september 2015

10 træer omkring dit hus gør dig sundere

Ny forskning: Træer er godt for krop og sind.

Træer er godt for helbredet

Ny canadisk forskning offentliggjort i Scientific Reports viser, at det er godt for krop og sind at have træer tæt på vores bolig. 

Mange mennesker føler sig sundere, når de lever omgivet af træer - og det underbygges nu. Den nye forskning viser, at mennesker som lever i områder med udsyn til 10 træer i gennemsnit har kredsløb, blodtryk, vægt og blodsukker som ligger på et bedre niveau og svarer til, at folk er 1,4 år yngre i gennemsnit, sammenlignet med mennesker som ikke er omgivet af træer.

Hvorfor

Forskerne i denne undersøgelse kommer ikke med grunden til, at det forholder sig sådan, men læge Jerk Langer giver i "Ude og hjemme" flere bud på, hvad det er ved træerne, som gør vores helbred bedre. Det kan være, at træerne giver en lyst til at være udenfor - og så bevæger man sig mere og får mere sollys. Vi ved også nu at træer og natur er med til at mindske stress og negativitet, hvilket også gør os sundere.

Læs selv

Læs mere i Ude og hjemme og i Washington Post og find selve rapporten fra Scientific Research her. Hør psykolog Ebbe Lavendt forklarer, hvordan naturen virker på krop og sind i DR P4 Eftermiddag.

Plant træer

Og Genplant Planeten :)

Sidste nyt

Viser  ud af