Skyd til måls med strandsten

Strand, vand og sten. Her kan du finde kastelege ved stranden.
Slå smut

Kort om kastelege ved stranden

Ved stranden ligger der tit en masse sten og venter på, at nogle vil kaste dem tilbage i vandet. Det skal jo gøres, så er er nogle forskellige kastelege.

Pas på hinanden
Husk at stille jer så I ikke kan ramme hinanden eller andre, når I skyder til måls. Tit er det smart, at man kan kaste ud over vandet.

Stensamling
En god samling smutsten.
Foto: Malene Bendix.

Sådan gør du

1: Slå smut
Find flade sten og slå smut. De første er svære, men så kommer man hurtigt op på 4 smut, 5 smut, 7 smut, 10... Rekorden var 51 smut i 2008.

En udmærket smutsten
En udmærket smutsten.
Foto: Malene Bendix.

2: Byg en varde - og ram den

  • Byg en varde af strandsten helt nede ved vandet.
  • Sæt jer i en række højere oppe på stranden og skyd til måls efter varden. I skal skiftes. Det gælder om at ramme varden - og skyde dele af den - eller hele varden ned.
Lille varde
En lille varde i solnedgang.
Foto: Malene Bendix.

3: Hvem rammer først
Det er meget let. Find en stor sten eller en tot tang ude i vandet - og se hvem der først rammer den. Eller hvem der først har ramt den 10 gange... osv.

Dreng skyder til måls
Skyd til måls.
Foto: Malene Bendix.

4: Ram sten i luften
I skal stå nede ved vandet - og alle skal samle nogle gode kastesten. Den som er den, kaster en stor sten op i luften - ud over vandet. De andre skal ramme stenen. Den som er den kan udlove en præmie - et kys, en is, den sidste mad i madpakken - osv.

Kastesilhuetter
Ram stenen.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.