23. november 2012

Mere novembernyt

Nyhedsbrev fra Udeskole.dk den 23. november 2012.
Udeskolebørn fra Bybækskolen undersøger et vandhul. Foto: Krarup.
NYHEDSBREV FRA UDESKOLE.DK 23.11.2012
 
Kære Læser
  
Det fosser ind med gode nyheder om udeskole - og vi iler med at bringe dem videre.
 

FILM OM OUTDOOR EDUCATION

På VIA University College har Karen Barfod netop afsluttet det internationale projekt In&Out, som har arbejdet med udvikling af outdoor education i forhold til læreruddannelsen. Projektet har bl.a. produceret en meget smuk film om udeskole. Se den - og alt andet om projektet, her:
 
 

FILM OM SKOLEN I VIRKELIGHEDEN

I Fredensborg Kommune arbejder skolerne sammen med en lang række virksomheder, organisationer og enkeltpersoner om at give eleverne mulighed for også at lære ude i virkeligheden. Se en film - ja, tag på rejse med FK Airlines - og hør mere om projektet, her.


KOMMENTERET BIBLIOGRAFI

Peter Bentsen har samlet og kommenteret en bibliografi over den internationale forskning, han finder væsentlig indenfor outdoor området. Find listen her:
 

CYKELBØRN LÆRER MERE END BILBØRN...

...Og bevægelse er vigtigere for koncentration end morgenmad. Læs selv mere om Niels Egelunds seneste undersøgelsei dagens aviser og på Udeskole.dk, her:
 

SKOLEN PASSER BEDST TIL PIGERNE

Christine Antorini peger på udeskole som metode til at få drengene med. Læs mere her.
 

NÆSTE MØDE I UDESKOLENET

..handler netop om udeskole og drenge. Mødet foregår den 22. april på Mols. Værter er Danmarks Jægerforbund. Det er muligt at ankomme aftenen i forvejen til oplæg, netværking og overnatning. Find det foreløbige program her:
 
 
God tur ud i novembermørket!
 
Med venlig hilsen
UDESKOLE.DK
 
Malene Bendix
(koordinator)

Sidste nyt

Viser  ud af