20. november 2012

Novembernyt

Nyhedsbrev fra Udeskole.dk den 16. november 2012.
NYHEDSBREV FRA UDESKOLE.DK
 
Kære Læser
 
Her er et par hurtige nyheder fra Udeskole.dk.
 
UDESKOLE OG HELDAGSSKOLE
En evaluering af 12 heldagsskoler fra Århus Universitet viser, at de 5 skoler som klarer sig bedre end gennemsnittet arbejder med udeskole. Minister for Børn og Undervisning, Christine Antorini bider på Politiken.dk mærke i, at udeskole kan være en af årsagerne. Læs mere her.
 
SKATKISTE
NaturskolebogeN hedder en skatkiste af ideer til undervisning ude i alle slags landskaber med fugle og fisk, med vilde dyr i skoven, med svampe og istid, astronomi og bier, hede og hytter. Bogen er skrevet af naturvejlederne Jens Frydendal og Vibe Winckles og den samler 25 års erfaringer med børn i naturen i letlæst og inspirerende form. Læs mere om den her:
 
DANSK I BYEN
Efterårets møde i UdeskoleNet har kastet 3 nye spændende danskforløb af sig. De tre forløb er skrevet af Kim Linnet, som er lærer på Ollerup Efterskole og poetry slammer - og som stod for en workshop om dansk i byen. Find de tre forløb her:
 
Eleverne tager billeder og skriver små tekster med deres smartphones i byen.
 
Leg med sproget og skriv skæve tekster - i byens rum.
 
Hvordan kombinerer man dansk og geocaching i byen? Find ideer for både indskoling, mellemtrin og udskoling.
 
STORT OG SMÅT
Send os gerne mere nyt om stort og småt til info@udeskole.dk - og vi vil forsøge at få det sendt videre ud så hurtigt som vi kan.
 
God weekend !
 
Med venlig hilsen
UDESKOLE.DK
 
Malene Bendix
(koordinator)

Sidste nyt

Viser  ud af