5. november 2013

Novembernyt fra udeskole.dk

Nyhedsbrev fra Udeskole.dk den 5. november 2013.
Bøgetræ om efteråret.

Kære Læser 

Det strømmer ind med nye spændende udeskoletiltag:

SKOLEN I VIRKELIGHEDEN
Trine Hyllested og Connie Stendal Rasmussen har samlet en antologi af 15 indlæg, som giver gode ideer til ude-undervisning i mange forskellige natur- og kulturtyper, museer, virksomheder osv. omkring skolen. Se Udeskole.dk:
http://www.udeskole.dk/site/didaktik/886/

BEVÆGELSE, FORTÆLLING OG STEDBASERET UNDERVISNING
Søren Krogh Hansen afleverede juli specialeafhandlingen "´Når bevægelse og fortælling etablerer sammenhæng i stedbaseret undervisning" tiil Generel Pædagogik ved Århus Universitet. Søren Krogh Hansen fik 12 - og har været så venlig at lægge specialet ud på Udeskole.dk til inspiration og nytte for os andre. Find det her:
http://www.udeskole.dk/site/didaktik/887/

LEG OG LÆR MATEMATIK UDE
Den populære svenske bog "At leka och lära matematik ute" for førskolen er blevet oversat til dansk. Den kan bruges af børnehaver, børnehaveklasser - og også i indskolingen. Se mere i Skovbøger:
http://www.skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=12&a=3346

SPIREBOGEN
Forlaget Vingefang har genudgivet "Spirebogen", som viser, hvordan man kan få kerner og sten fra hverdagens frugter og grønsager til at spire og gro i skolen og derhjemme. Hør græsset gro - i Skovbøger:
http://www.skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=12&a=3345

PD i UDESKOLEDIDAKTIK
Metropol har netop slået det nye PD-modul i Udeskole didaktik op til foråret 2014. Læs mere på Metropols hjemmeside.

TILMELDING TIL KONFERENCE SKOLEREFORM 2014
UdeskoleNet afholder i samarbejde med Naturvejlederforeningen, Friluftsrådet og Skoven i Skolen en konference om naturvejledning, udeskole og skolereform 2014 på Strandgårdskolen i Ishøj. Konferencen skal give ideer til, hvordan naturvejledere kan virke som lokale ressourcepersoner i forhold til udvikling af udeskole og udmøntning af Skolereform 2014. Alle med interesse for udeskole er velkomne. Se program og tilmelding på Udeskole.dk:

Opslaget var knyttet til Kalenderen på Udeskole.dk og findes ikke mere.

 
God tur ud i novembernaturen.
 
Med venlig hilsen
UDESKOLE.DK
 
Malene Bendix
(koordinator)

Sidste nyt

Viser  ud af