22. oktober 2013

Oktobernyt

Nyhedsbrev fra Udeskole.dk den 22. oktober 2013.

Kære Læser

Her er alt muligt nyt om udeskole.
 

NYHEDER

Udeskoleprisen 2013
Røsnæs Skole fik 8. oktober overragt Udeskoleprisen 2013, for skolens pionerarbejde med udeskole. Udeskoleprisen uddeles af UdeskoleNet en gang om året. Læs mere i Nyheder, her.

Referat fra 14. møde i UdeskoleNet
7. - 8. oktober afholdt UdeskoleNet et meget vellykket møde på Vildtforvaltningsskolen i Kalø. Vært var Danmarks Jægerforbund - og 60 udeskolefolk var mødt frem. Læs fotoreferat fra møde og generalforsamling, her:

Oversigt over forskning i udeskole
Peter Bentsen skitserer kortfattet og populært en oversigt over en række danske forskningsresultater i relation til udeskole på punktform. Få det store overblik, her:

A- P. Møller Fond donerer en milliard til folkeskolen
Beløbet skal, i følge Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bidrage til at højne kvaliteten og understøtte den langsigtede udvikling af undervisningen i folkeskolen i hele Danmark, ved at støtte opkvalificering og efteruddannelse af undervisere og skoleledere samt udviklingen af undervisningsmetoder og hjælpemidler. Det er oplagt at søge midler til udvikling af udeskole lokalt og nationalt. Læs mere i Nyheder, her:

Konference om naturvejledning, udeskole og skolereform 2014
UdeskoleNet afholder i samarbejde med Naturvejlederforeningen, Friluftsrådet og Skoven i Skolen en konference om naturvejledning, udeskole og skolereform 2014 på Strandgårdskolen i Ishøj. Konferencen skal give ideer til, hvordan naturvejledere kan virke som lokale ressourcepersoner i forhold til udvikling af udeskole og udmøntning af Skolereform 2014. Alle med interesse for udeskole er velkomne. Se programmet her. Tilmelding bliver mulig snarest, her:

Næste møde i UdeskoleNet
Forårets møde i UdeskoleNet foregår i Fredensborg den 28. april 2014. ”Skolen i virkeligheden” er vært. Temaet er: Stedsbaseret læring. Læs lidt mere i Kalender, her.
 

EFTERÅRSIDEER

Fra Skoven i Skolen er her et par efterårsideer:

Byg en drage
Det er tid til efterårsvind. Følg dette link og lær at byg en drage.

Bagte æbler
Fyld æbler og bag dem over bål, se hvordan her.

Svid dit eget tegnekul
Flæk træ og svid kul i en gammel kagedåse over bål, se hvordan her.

Æbleringe
Skræl, skær i skiver og tør æbler til den lange vinter, se hvordan her.


God tur ud i undervisningen!
 
Med venlig hilsen
UDESKOLE.DK
 
Malene Bendix
(koordinator)

Sidste nyt

Viser  ud af