Klimamaskinen

Find børnehæftet Klimamaskinen og ideer til aktiviteter om klima. Find også hæftet på engelsk.
Børnehæftet Klimamaskinen. Tegning: Bettina B. Reimer.

Kort om Klimamaskinen

Her kan du finde et materiale om skov og klima. Det består af børnehæftet "Klimamaskinen" og en række aktiviteter og undervisningsforløb om skov, træ og klima
 
 
Børnehæfte
Børnehæftet "Klimamaskinen" blev udgivet i forbindelse med Skovens Dag 2009 og brugt i projektet Genplant Planeten 2009 og 2010, hvor 35.000 skolebørn over hele landet plantede 180.000 træer for et bedre klima. Vi bruger det nu igen med Genplant Planeten 2015 - 2017.
Indhold
Historien handler om en dreng, som vil bygge en maskine som kan hjælpe klimaet - og som finder ud af, at opfindelsen allerede er opfundet - det er et træ. Hæftet beskriver klimaproblemet, men også hvad vi kan gøre for at komme det i møde - og viser børn, at de selv kan handle for en mere bæredygtig fremtid, fx ved at plante træer. 
 
I hæftet findes også forskellige klimaaktiviteter.
 
Siden 2009 er "Klimamaskinen" blevet genoptrykt flere gange.
 
Klimamaskinen på engelsk
Klimamaskinen er blevet oversat til engelsk og bliver brugt af skolebørn som planter træer andre steder i verden. Måske kan det bruges i engelskundervisningen - eller til de større elever.
  
Klimamaterialer
Du kan finde en masse klimaaktiviteter, undervisningsforløb og kopiark i temaet Genplant Planeten. Kig i Klimamaterialer
 
Klik på grafikken, så kommer du over til Genplant Planeten
 
God fornøjelse!