30. januar 2013

Ude i 2013

Nyhedsbrev fra Udeskole.dk den 24. januar 2013.
NYHEDSBREV FRA UDESKOLE.DK 24.01.2013
 
Kære Læser
 
Godt nytår. Nu kommer lyset og den lange dag tilbage. Og her kommer hurtigt en række spændende arrangementer til den nye kalender:
 
JORDENS BEDSTE KLASSELOKALE
Skolehaveprojektet Haver til Maver på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk afholder fredag den 25. januar en stor konference med Børne- og undervisningsminister Christine Antorini som åbningstaler. Målet med konferencen er at få flere voksne med på skolehave-vognen, så alle børn i Danmark kan få jorden i hovedet. Det er lige straks, så find hurtigt program og tilmelding her:
 
Opslaget var knyttet til Kalenderen på Udeskole.dk og findes ikke mere.
 
TEMADAG OM BYGGERI AF FREMTIDENS BØRNEINSTITUTION
Nye børneinstitutioner er på vej over hele landet. Kommunerne har tilsammen afsat omkring 1,3 milliarder kr. til bygge- og anlægsinvesteringer på børneinstitutionsområdet i 2013, og alene Københavns Kommune har afsat op mod 600 millioner kr. til børneinstitutioner i indeværende år. På denne temadag kan du høre nogle af landets førende forskere i børneliv og udemiljø fortælle om udfordringerne i fremtidens børneinstitution, om eftermiddagen tager vi dig med på en studietur til nogle nybyggede børneinstitutioner i Storkøbenhavn. Find program og tilmelding her:
 
Opslaget var knyttet til Kalenderen på Udeskole.dk og findes ikke mere.
 
OUTDOOR EDUCATION SESSIONS PÅ ISLAND
Cursus Iceland is organizing several sessions of the seminar on Outdoor education, landscape qualities and outdoor education facilities in the year 2013. The seminar topics are for instance:
Team building & outdoor games, Outdoor & Environmental education, Landscape qualities, Outdoor education facilities, Materials & crafts, Cooking, Community resource, Experiential learning & youth work. Se:
 
Opslaget var knyttet til Kalenderen på Udeskole.dk og findes ikke mere.
 
UDESKOLE OG DRENGE
Næste møde i UdeskoleNet foregår den 21. og 22. april på Mols. Temaet er "Udeskole og drenge (og den indre dreng hos pigerne)". Danmarks Jægerforbund har inviteret os til Vildforvaltningsskolen - og der er mulighed for at ankomme dagen i forvejen, se mere af Mols og overnatte i shelters og i klasseværelse. Et deltema er skolens samarbejde med med lokale interesseorganisationer, som jægere, biavlere, sportsfiskere o.l. Find program og tilmelding her:
 
MERE ISLAND
På Island har "Lesid i skoginn" etableret en ny opgavebank til udeundervisning. Margret L Edvarsdottir og Åse Erlingsdottir har udviklet opgaverne, med integreret tilnærming og tilknytting til lærerplanet. De fik støtte fra kultur\ og undervisningsdepartmentet i Island og har brukt J. Cornell metodik i deres tilnærming. 
Se hjemmesiden her: www.lesidiskoginn.is
 
FRA SKATKISTEN
Udeskole.dk har efterhånden opbygget en skatkiste af gode artikler om udeskole. Her hiver vi lige et par stykker op til indelæsning mens kyndelmisse slår sin knude:
 
SPROG I UDESKOLEN
Artiklen giver en række gode ideer til arbejdet med danskfaget i udeskolen - og nogle eksempler på, hvordan man i alle skolens fag kan invitere sproglæreren med på opdagelse, så man i fællesskab kan rette fokus mod det sprog, som bruges. Artikel er skrevet af Dorte Vang Eggersen og Anne-Mette Bladt Jørgensen, som begge er lektorer i dansk på Læreruddannelsen i Silkeborg, VIA UC. Læs mere her.
 
KRITERIER FOR DET GODE UDESKOLEFORLØB
Hvad skal der til for at lave et godt udeskoleforløb? Findes der retningslinier, gode råd og kriterier, der på en gang kan vejlede den lærer, der vil planlægge et udeskoleforløb – og som samtidig kan bruges som et redskab til analyse af, hvornår undervisningen lykkes – og hvorfor? Artiklen er udgivet i 2006 og skrevet af lektor Karen Barfod, VIA UC og naturvejleder Eva Skytte, Dansk Skovforening og Skoven i Skolen er produkt af et udviklingsforløb, der forsøger at afdække ”kriterierne for det gode udeskoleforløb”. Læs mere her.
 
SEND OS NYT
Ja, send os gerne nyt om udeskole, udendørspædagogik - og andet spændende indenfor feltet.
 
 
God tur ud i den kolde sne!
 
Med venlig hilsen
UDESKOLE.DK
 
Malene Bendix
(Koordinator)

Sidste nyt

Viser  ud af