Fødevare & Klima-kortspil

Spil mod hinanden med Fødevare & Klima-kortspillet. Spillet fungerer som "bilkort", men der er kun en kategori, nemlig fødevarens klima-aftryk.
Spil og lær en masse om fødevarers klimaaftryk. Billede: Nationalpark Skjoldungernes Land.

Forberedelse

Tal med klassen om vores alle sammens klimaaftryk, og hvordan vi hver i sær kan leve mere bæredygtigt - hvad er vi parat til at undvære og hvad er vi ikke parat til at undvære.

Opgaven

Eleverne skal gennem spillet lære om fødevarenes klimaaftryk, og blive overrasket over forskellene i på de forskellige fødevares. Særligt fødevare fra havet har generelt et lavt klimaaftryk, og kan motivere eleverne til at spise mere lokalt og klimabevidst.

Sådan gør du

Eleverne opdeles 2 og 2 eller i små hold, og skal spille mod hinanden med Fødevare & Klima-kortspillet. Spillet fungerer som "bilkort", men der er kun en kategori, nemlig fødevarens klima-aftryk. Kortene deles i to bunker og den første spiller lægger ud med at spille et kort ved at sige fx "lammekød", men uden at vise kortet til modstanderen. Modstanderen skal nu vælge et af sine egne kort, som kan slå "lammekød" med et lavere klimaaftryk, men uden at spille sine bedste kort for tidligt. Vinderen tager stikket, som lægges ned på bordet, og turen skifter nu til den anden spiller, der vælger et nyt kort. Når alle kort er spillet, har spilleren med flest stik vundet. 

I kan så blande kortene og prøve igen.