Pandekager med brændenælder

Her kan du se, hvordan du bager bålpandekager med de sunde brændenælder.
Stor nælde. Foto: Malene Bendix.

Kort om brændenælder

Brændenælder er sunde. Der er masser af vitaminer og mineraler i. Og så smager de godt i bålpandekager. 
 
Vi har to arter af brændenælder i Danmark. Stor nælde - som du kan se på billedet - og liden nælde. Liden nælde smager bedst, men de unge skud af stor nælde er også gode.
 

Sådan gør du

  • Pluk brændenælder
  • Pil bladene af nælderne og kog dem ganske kort i vand.
  • Hak nælderne.
  • Smelt smørret.
  • Rør æggene med mel, mælk, salt og til sidst nælder og smeltet smør.
Hæl dejen på en bålpande og bag pandekagerne lysebrune over bål.
Spis dem med syltetøj i skoven. 

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.