Te af vilde blomster

Lav te af vilde blomster. Lyng, kløver, hyld, kamille, lind og roser.
Vellugtende kamille er rigtig godt i urtete. Foto: Malene Bendix

Lidt om te

Te af vilde blomster dufter dejligt og smager sødt. Blomsterne er nemlig fulde af honning og duftstoffer. De blomster der indgår i denne blomster-te har alle sammen mange duft og smagsstoffer.
 

Sådan gør du

Blomsterne blomstrer på forskellige tidspunkter i løbet af foråret og sommeren. Du kan finde dem i en flora.

  • Kløver blomstrer fra maj og det meste af sommeren til september
  • Hylden blomstrer i juni og juli
  • Lindetræet blomstrer i juni og juli
  • Hunderosen blomstrer i juni og juli
  • Velduftende kamille er den kamilleblomst, der egner sig bedst til te. Den blomstrer i juni - oktober
  • Og lyngen blomstrer i august - september

Hvis du vil have alle blomsterne med i din te, må du plukke dem og tørre dem efterhånden som de blomstrer. Pluk en buket – af kamille for eksempel. Fjern de nederste blade fra stænglen. Bind blomsterstænglerne sammen med et stykke sejlgarn. Hæng buketten op med hovedet nedad et luftigt sted.

Efter et par uger er blomsterne tørret. Så skal de gemmes. Sæt dig ved et bord med aviser på - og dåser eller tomme syltetøjsglas foran dig. Pil forsigtigt de tørrede blomster af og læg hver art i sin dåse.

Sidst på sommeren er alle blomsterne tørret. Nu kan du blande din blomster-te efter opskriften ovenfor. Bland blomsterne forsigtigt.

Når teen er færdig tager du 2-3 skefulde i et te-net. Så koger du vand og hælder på i en tekande. Teen skal trække i 3 minutter. Den smager garanteret ekstra godt med honning – og måske lidt citron.

Til sidst: Du kan også vælge at blande din helt egen blomster-te, hvor du måske kun bruger en slags blomster - eller et par stykker. Så må du prøve dig frem til du finder den bedste blanding.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.