Halskæder

Tag nål og tråd med i skoven, og sy halskæder og armbånd af skovens frø og frugter.
Lav en halskæde af frø og frugter.

Lidt om aktiviteten

Om efteråret sætter mange af træerne frugter. Bøg sætter bog. Eg sætter agern. Ahorn sætter propeller. Hyld sætter hyldebær. Røn sætter rønnebær. Kastanjetræet sætter kastanjer. I kan bruge mange af frugterne som perler – og lave halskæder. I kan også bruge fjer, sneglehuse, træstykker, sten og andre ting.
 
roennebaer_5_2008_0.JPG
Rønnebær. De er lette at trække på tråd.
Foto: Malene Bendix.

Sådan gør du

Sy halskæder
Tag ud i skoven, og find alle de forskellige frugter I kan. Når I har samlet en hel masse, sætter I jer et dejligt sted og kigger på frugterne. Snak om hvad det er for nogen, og hvilke træer de kommer fra. Tag så nål og tråd op af lommen, og sy fine perlekæder med frugterne – og andre ting I finder i skoven.

Gætteleg
I kan sortere frugterne i forskellige æsker – og skrive navn på undersiden af hver æske. Så kan I lege gættelege med dem, f.eks.: Stil alle æskerne foran jer. Den der er den, tager en frugt op ad en æske og spørger de andre, hvad det er for en - og hvilket træ den kommer fra. Den der gætter det først, får æsken. Det gælder om at sidde tilbage med flest æsker til sidst.

Alle kan bruge ideen her – børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.