Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser

En antologi om rehabilitering, habilitering, specialpædagogik, socialpædagogik og fritid.
Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser. Bogens omslag.

Undertitel

En antologi om rehabilitering, habilitering, specialpædagogik, socialpædagogik og fritid.
 

Anmeldelse

Målet med denne antologi er at højne, dele og videregive viden og erfaring om inddragelse af friluftsliv i det pædagogiske arbejde med mennesker med funktionsnedsættelse. Det vil vi gøre ved - gennem 16 artikler - at svare på spørgsmålene: Hvorfor friluftsliv? Hvad er det ved friluftsliv, som deltagerne hr gavn af og på hvilken måde?
 
Vi benytter begrebet friluftsliv bredt om aktiviteter i naturen. Det kan være alt fra vandreture, bålaktiviteter, skiløb, kajaksejlads, sanseoplevelser i hængekøjemiljøer, naturvejledning, udeskole, særlige arbejdsopgaver omkring naturpleje og naturformidling, primitivt lejrliv og meget andet. Samtidig er det underforstået, at vi har et særligt fokus på krop og sansning og på de unikke værdier, man kan finde i naturens rum og som med fordel kan benyttes i både rehablilitering, habilitering, specialpædagogik, socialpædagogik og fritid.
 
Forfatterne til bogen er forskere og praktikere med et indgående kendskab til friluftsliv på hver deres specialiserede områder.
 
Bogen henvender sig til studerende, terapeuter, lærere, pædagoger, friluftsvejledere, forskere, naturvejledere, idrætsudannede, friluftslivsaktive, spejdere m.fl. 
 
Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser er udgivet af Handicapidrættens Videnscenter i Danmark i samarbejde med Valnesfjord Helsesportssenter i Norge. Udgivelsen er støttet af Friluftsrådet i Danmark.
 

Bestilles hos

Handicapidrættens Videnscenter
Havnevej 7
4000 Roskilde

Tlf.: 4634 0000
post@handivid.dk
www.handivid.dk