Skvalderkål i fad

Her får du en dejlig opskrift på skvalderkål bagt i ovnen.
Skvalderkål. Kig i haver. Folk bliver glade, hvis du luger det væk. Foto: Eva Skytte

Lidt om skvalderkål

Skvalderkål kan du finde forskellige steder i naturen. Den findes i mange skove, haver, grøftekanter og hegn. Mange voksne kender skvalderkålen som en irriterende ukrudtsplante, der breder sig hurtigt i haven - og som er næsten umulig at slippe af med.

Du kan finde skvalderkål fra slutningen af april frem til september. De friske skud smager bedst og de er fyldt med vitaminer.
 

Sådan gør du

  • Pluk blade fra skvalderkål og skyl dem grundigt
  • Kog vandet med salt. Når det koger lægger du skvalderkålen i gryden. Så snart bladene er blevet bløde, hælder du dem i en sigte så vandet kan dryppe af. Pres evt. de sidste vand ud af bladene.
  • Læg skvalderkålen i et fad
  • Hæld mornaysaucen over og derefter citron, muskatnød, salt og peber
  • Bag i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader

Server skvalderkålen med kød, flutes og salat.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.