Livet under overfladen

Vandhuller og sø er fyldt med mange forunderlige dyr. Dyk med ned under overfladen.
Børnene undersøger livet under overfladen!

Forberedelse

Læs om dyrene på f.eks. faktaarket

Find udstyr frem.

Opgaven

Vandhullet er fyldt med mange forunderlige dyr. Bare ved en enkelt tur med nettet gennem vandet kan I fange et utal af både bittesmå og lidt større krible-krabledyr. Så grib et net og prøv at ”dykke ned” under vandoverfladen.

Sådan gør du

1. Mange af vandhullets dyr kan især lide at opholde sig omkring vandplanterne – det er et godt sted at gå på fangst med ketsjeren.

2. Fyld lidt rent vand i den hvide bakke og tøm det, I har fanget med ketsjeren ud i bakken – klap forsigtigt på ketsjerens bagside, så I får det hele ned i bakken. Når dyrene kommer ned i vandet, begynder de at svømme rundt og er lette at finde. 
Hvis der sammen med fangsten er mudder i ketsjeren, skylles mudderet ud, inden det hældes ud i bakken – ellers er det svært at se dyrene! Dyp ketsjeren op og ned i vandoverfladen, så mudderet bliver vasket igennem nettet. Gør det forsigtigt, så dyrene ikke bliver skyllet op over kanten!

3. Når I vil se nærmere på dyrene, så fang dem med skeen og tag dem over i en dåselup med lidt vand i. Brug skeen, så kommer dyrene ikke til skade - og I slipper for at stikke jer!

4. Fyld akvariet med rent vand og put dyrene heri.

5. Prøv også vandkikkerten rundt i kanten af vandhullet og ser dyrene i deres naturlige element.

6. På faktaarket om ferskvandsdyr kan I læse lidt om nogle af de dyr, der lever i vandhullet. Vil I vide mere så findes der mange gode opslagsbøger. Feks. "Hvad jeg finder i sø og å". Her kan I læse om deres måde at leve på.

7. Husk at slippe dyrene ud, når I er færdige.