Indbagte løg og peberfrugter

Små klattekager med fyld.
Et fint lille bål. Foto: Malene Bendix.

Kort om indbagte løg og peberfrugter

En lille lækker bålret, som skal spises varm.
 

Sådan gør du

  • Lav en krydret tyk pandekagedej.
  • Skær løg og peberfrugter i ringe og bland dem i dejen i en plastikpose.
  • Tænd bålet og varm olien på panden, vokken eller lignende.  Der skal være godt med olie.
  • Det er vigtigt at bålet er tilpas varmt, så olien ikke er for varm eller kold og så det er til at styre og arbejde med.
  • Når olien er varm kommer du løg, peber og dej på i mindre portioner, så de mere ligner klatkager.
  • Steg klatkagerne gyldenbrune. Drys evt. med salt. 
De indbagte løg og peberfrugter skal spises varme, så du må servere undervejs!
 
Andre ideer
Opskriften kan varieres med andre grøntsager; f.eks.porrer, revne gulerødder, pastinak, persille. Du kan også variere med forskellige krydderurter.

Du kan lave retten som dessert med revne æbler eller små tynde æblebåde. Så krydres dejen med kanel og man kommer lidt sukker og vaniljesukker i dejen.
 
Hygiejne
Sørg for rene hænder, ingen mad på jorden og hold specielt kølevarer (kød mv.) på køl evt. i en køletaske med køleelementer.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.