Marmelade over bål af alle slags frugter
Se her, hvordan du laver marmelade over bål.
![Brombær kan bruges til marmelade.](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/styles/article/public/brombaer11_aug2008.JPG.webp?itok=26JYfFtq)
Kort om marmelade over bål
Marmelade er frugt, som er kogt med sukker. Du kan lave marmelade over bål af de spiselige bær og frugter, du finder i skoven og naturen. Det kan være skovhindbær, brombær, jordbær, mirabeller, blommer, æbler, pærer osv. Her er en nem opskrift.
Sådan gør du
- Tænd et bål - og lad det brænde ned til gode gløder.
- Pluk frugter.
- Rens frugterne, vask dem, hvis der er behov og skær det dårlige væk.
- Hvis det er store frugter, som æbler eller blommer, så skær frugten i mindre stykker. Bær kan bare koges som de er.
- Kom frugten og sukker i gryden.
- Tilsæt 1 - 2 dl vand.
- Sæt gryden over gløderne - og rør godt rundt. Det kan let brænde fast i bunden.
- Frugten skal koges til den falder sammen. Det kan tage 10 - 20 minutter.
Og så er det bare frem med smageskeerne. Pas på - det kan være brændvarmt.