Skvalderkålssalat
Lug dit bed og lav skvalderkålssalat.
![Skvalderkål. Kig i haver. Folk bliver glade, hvis du luger det væk. Foto: Eva Skytte](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/styles/article/public/filer/Natur/Blomster/skvalderkaal1_maj2014.jpg.webp?itok=Xa9HxyJp)
Lidt om skvalderkål
Noget af det første som stikker hovedet op af jorden om foråret er skvalderkål. De giver tit de voksne grå hår i hovedet. Der er kun et at gøre ved det: Spis skvalderkålssalat.
Sådan gør du
- Pluk de helt unge skud af skvalderkål.
- Skyl dem i en skål med vand, tør dem forsigtigt i et viskestykke og læg dem op i en skål.
- Vask dit æble. Skær det i fire både. Skær hver båd så tyndt du kan i smalle både og læg dem op i skålen.
- Rør rapsolie, citronsaft og honning sammen - og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
Spis med stenbrød eller jernalderkiks.