Tærte med skvalderkål og laks

Her får du opskriften på skvalderkålstærte med laks.
Skvalderkål. Foto: Eva Skytte.

Lidt om skvalderkål

Skvalderkål kan du finde forskellige steder i naturen. Den findes i mange skove, haver, grøftekanter og hegn. Mange voksne kender skvalderkålen som en irriterende ukrudtsplante, der breder sig hurtigt i haven - og som er næsten umulig at slippe af med.

Du kan finde skvalderkål fra slutningen af april frem til september. De friske skud smager bedst og de er fyldt med vitaminer.
 

Sådan gør du

  • Pluk et stor portion skvalderkålsblade. Vask dem godt i rigeligt vand.
  • Ælt ingredienserne til dejen sammen til en klump der ikke klistre. Hvis det ikke vil hænge sammen, er dejen for tørt - tilsæt lidt vand. Er dejen meget klistret er den for våd - tilsæt lidt mel.
  • Tryk dejen ud i en tærteform og prik dejen med en gaffel.
  • Bag dejen i ovnen 7-10 minutter ved 200 grader.
  • Kog vandet med salt. Når vandet koger putter du skvalderkålen i gryden. Skvalderkålen skal kun ligge i gryden til den er blevet blød - højst 1 minut. Så hælder du skvalderkålen i et dørslag og lader det stå og dryppe af. Pres evt. vandet ud af skvalderkålen.
  • Skær laksen i terninger og fordel dem på skvalderkålen
  • Bland creme fraiche, æg, salt og peber i en skål og hæld det ud over tærten.
  • Når vandet er presset ud af skvalderkålen blander du det med creme fraiche-blandingen og lægger det på tærtebunden.
  • Tærten bages igen i ovnen 25-30 minutter ved 200 grader.

Server tærten med salat og evt. flutes.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.