Last Child in the Woods

Richard Louv´s banebrydende bog fra 2005 om børns natur-mangel - Nature Deficit Disorder - og hvad det gør ved dem. Bogen er udkommet på dansk i 2015.
Forside af bogen "Last Child in the Woods" af Richard Louv.
Et jordskælv
Da Richard Louv udgav bogen "Last Child in the Woods" i USA i 2005, startede en national debat. Bogen satte fokus på et globalt fænomen: Aldrig før i historien har børn været så fremmed-gjorte overfor naturen. Den frie, kreative, uforpligtende leg i skove og på marker lider en stille død. Hvorfor er det sket? Hvad er konsekvenserne?

Louv har samlet forskningen på området, og forbinder med solide argumenter nogle af vor tids mest epidemiske lidelser hos børn, såsom ADHD, depressioner og overvægt, med en regulær frakobling fra naturen. I bogen lanceres for første gang begrebet Natur-Mangel Syndromet, som han beskriver som en følelsesmæssig tilstand, forårsaget af mangel på naturens genopbyggende og beroligende egenskaber. Natur-Mangel Syndromet og dens symptomer ses i alle kulturer.

Alligevel er Louv optimist. I lyset af den bevægelse bogen skaber overalt hvor den kommer frem, forklarer han at vi sammen er på vej mod en ny tid, kendetegnet af dyb undren og hengivenhed for naturens verden. En ny æra. En ny begyndelse.

Nu på dansk
Du kan fx finde oversættelsen "Det sidste barn i skoven" her.