Svaneholmhus på Agger Tange

Besøg Svaneholmhus Informationscenter. Her er en udstilling om Nationalpark Thy. Og herfra kan klassen gå på opdagelse i området.
Svaneholmhus Informationscenter. Foto: Nationalpark Thy.

Svaneholmhus Informationscenter om Nationalpark Thy ligger på Agger Tange ved færgehavnen helt nede på sydspidsen af tangen. Det er muligt at komme dertil både i bil, til fods, på cykel, med kajak eller båd.

Infohus

Infohuset er opført i en bæredygtig arkitektur i harmoni med de rå omgivelser. Her er plads til fordybelse eller en tiltrængt pause langt væk fra det hele.

I huset kan du lære mere om områdets særlige natur. Om kystlagunen og strandengene, planterne og fuglene, der er at finde på Agger Tange. Her er gratis wi-fi, så du kan downloade Nationalpark Thys app til smartphones.  

Informationshuset er ikke bemandet, men du kan få svar på alle dine spørgsmål om Nationalpark Thy ved hjælp af interaktive skærme. Du kan også finde vandretursfoldere og andet i huset. Et besøg her vil være et godt udgangspunkt for den videre udforskning af Nationalpark Thy.

Kig på fugle og sæler

Fra taget af bygningen har du udsyn til fugle og sæler. Fra rastepladser langs færgevejen og fra fugleobservationsposten på Arbejdsvejen kan du se fuglelivet i lagunen. Ved solnedgangstid i september måned kan du få en særlig oplevelse, når tusindvis af grågæs flyver ind fra øst for at overnatte i lagunen.

Hele Agger Tange og en del af Krik Vig er omfattet af Natura 2000 og fredet ved en bekendtgørelse.

Åbningstider

Svaneholmhus er åben hver dag hele året rundt fra klokken 6.00 til sidste færge.

Find materialer til undervisning

Her er en række undervisningsforløb fra Nationalpark Thy, som I kan bruge på stedet: