Guldsmed

Natursynsspil for 7.-9. klasse

Hvem bestemmer, hvordan et landskab udvikler sig? Om der skal være en sti, en skov eller en vindmøllepark?

I dette interaktive spil skal I forhandle på tværs af interesser, indgå kompromiser og træffe beslutninger, der får synlige konsekvenser for et landskab. 

Eleverne inddeles i små grupper med forskellige natursyn, og gennem spillet får de konkrete erfaringer med forskellige natursyn og hvad, det betyder.

I videoen til højre kan du høre elever og lærer fra 8. klasse på Hvalsø skole fortælle om, hvordan spillet fungerede, da de afprøvede det.

Flere materialer på vej

I samarbejde med Naturvejledning Danmark, Danmarks Jægerforbund og lærer Henrik Larsen er vi lige nu i gang med at udvikle mange flere undervisningsmaterialer, som kan kobles sammen med natursynsspillet.

Materialerne bliver udgivet her i takt med, at de bliver klar. Med materialerne vil du nemt kunne sammensætte et længere forløb om natursyn, og du vil kunne finde forløb, som foregår uden for skolen.

Samarbejde på tværs af natursyn

Natursynsspillet er udviklet til Skoven i Skolen af CPH Game Lab. Spillet tager afsæt i et rigtig godt samarbejde mellem en række foreninger og organisationer med forskellige natursyn:

  • Danmarks Jægerforbund
  • Danmarks Sportsfiskerforbund
  • Danmarks Naturfredningsforening
  • Landbrug & Fødevarer
  • Friluftsrådet
  • Bevar Danmarks Kulturlandskaber
  • Nationalpark Skjoldungernes Land.

Natursynsspillet er udviklet i projektet Skoven i Skolen 3.0, som er støttet af Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og Friluftsrådet.

Kom i gang med spillet

Klik dig videre til spillet og spil det igennem en gang selv - så er du klar til at spille med eleverne.

Spil natursynsspillet
Lille illustration

Natursyn forklaret

Alle har et natursyn. Men hvad er det? Det får du forklaret i filmene her.

Fugle


Fuld version

I denne version af filmen om natursyn bliver du introduceret til en model, der er god, når du skal finde ud af, hvad dit natursyn egentlig er - og hvordan det er anderledes end andres.


Kort version

Denne korte version af filmen om natursyn giver dig et hurtigere indblik i, hvad begrebet 'natursyn' betyder.

Flere materialer på vej

Der er mere undervisningsmateriale på vej til dette tema om natursyn. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyt, når der udkommer nye materialer.

Tilmeld nyhedsbrev
Kanin