Kurser i efteråret
Ny inspiration
Trænger du til inspiration og ny viden? Så meld dig til et af Naturvejledning Danmarks fire spændende kurser for lærere i efteråret. Her er en oversigt.
Biodiversitet i naturen nær dig
Arbejd med biodiversitet i naturen nær skolen. Bliv introduceret til et nyt stort undervisningsmateriale på skoveniskolen.dk og en række korte tegnefilm om biodiversitet. Materialet er udviklet af naturvejledere og biologer. Prøv øvelser, lege og registreringer i praksis. Reflekter over de korte film og tag hjem med et biodiversitetsforløb skræddersyet til dit behov.
Tid: 28. august 2025 fra 9 - 16.
Sted: Tårnby Naturskole, Granatvej 3, 2770 Kastrup.
Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på Naturvejledning Danmarks hjemmeside.
Natur/teknologi - den naturvidenskabelige arbejdsmetode
Med udgangspunkt i krible krable dyrene gennemgår vi den naturvidenskabelige arbejdsmetodes elementer - og kaster os ud i nysgerrighed, hypoteser, undersøgelser, modellering og fremlæggelse. På kurset får I grundlæggende viden om krible krable dyr og fangstmetoder, når vi selv skal på jagt efter små dyr. Kurset er bygget op om praktiske øvelser og aktiviteter, det er lige til at tage med hjem i undervisningen.
Tid: 30. september 2025 fra 9 - 16
Sted: Tårnby Naturskole, Granatvej 3, 2770 Kastrup.
Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på Naturvejledning Danmarks hjemmeside.
Udeskoledidaktik i praksis
Vil du gerne kvalficere din udeundervisning og klasseledelse i uderummet? Så tag med på dette to-dages kursus om udeskole, hvor vi med afsæt i udeskole-didaktik arbejder med konkrete eksempler på undervisningsforløb med fokus på udvikling af egen praksis. Kurset vil være en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, praksisoplæg, praktiske eksempler, refleksionsøvelser og udviklingsopgaver.
Tid: 19. - 20. november. 1. dag: kl. 10-17 og 2. dag kl. 9.00-15.30.
Sted: Viborg Naturskole, Ravnsbjergvej 77, 8800 Viborg.
Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig på Naturvejledning Danmarks hjemmeside.
Natur og biodiversitet nær skolen - undersøg lokale biotoper med eleverne
Med dette kursus vil I få inspiration til og viden om, hvordan I kan arbejde praktisk i naturområderne ved jeres skole. Hvad end det er et krat, et vandhul eller en eng I har nær skolen, så er der masser af muligheder for naturvidenskabelige undersøgelser af dyre og planteliv samt biodiversitet. I en vekselvirkning mellem øvelser, korte oplæg, refleksion vil kurset give dig masser af inspiration til aktiviteter med eleverne i naturen på forskellige årstider.
Tid: 12. maj 2026 fra 9 - 16.
Sted: MYRTHUE - Kultur, Natur & Læring, Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg.
Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig via Naturvejledning Danmarks hjemmeside.