Tangchips
![Udeskolepige steger og andre peger. Foto: Andreas B. Elkjær.](/sites/skoven-i-skolen.dk/files/styles/article/public/2024-02/2023-06-09%20Bliv%20Skjoldunge%20-%20Tang%20-%20foto%20INSP%20Media-41.jpg.webp?itok=6fZcM240)
Kort om tang
Vi har 400 arter af tang i Danmark – og de fleste er spiselige. Savtang, blæretang eller klørtang er lette at kende og gode at starte med.
Høst tang
Høst tang på 1/2 meter rent vand, så du er sikker på, at den er frisk. Tag kun tang, som sidder hæftet fast til sten – ikke gammel tang, som flyder i vandet eller ligger på stranden. Tang er levested for dyr, så høst forsigtigt. Pluk eller klip mindre dele af løvet, men tag ikke hele tangplanter.
Sådan gør du
Klip forsigtigt 5 – 10 cm af spidserne af tangen og læg dem i en kurv eller bøtte.
Rens din tang i saltvand og dup den tør med et viskestykke eller køkkenrulle. Så sprutter den ikke, når den kommer i olien.
Prøv at smage på den friske tang. Hvordan smager den?
Klip tangen i chips-store stykker. Sæt en gryde eller en pande med lidt olie på bålet. Varm forsigtigt olien op – og kom tangstykkerne ned i olien. Steg i cirka 5 minutter til dine tangchips er sprøde – og læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle.
Læg mærke til, at tang ofte skifter farve til mere grønt, når det bliver stegt.
Tangchips behøver ikke salt.