Ud med indskolingen

Oplæg om tankerne bag udeskole og ideer til udeskoleundervisning i nærmiljøet for lærer og pædagoger i Vejle. Uvforløb: Idrætsmusen og quiz og byt idræt.

Togturen gennem landet fra Kokkedal st i Nordsjælland til Vejle viste sig fra den bedste side med høj sol og blå himmel. Der var god tid til at tænke mit oplæg og de udeskoleforløb i gennem som jeg havde tænkt kursisterne skulle arbejde med.

Et af målene var at vise, hvor mange muligheder der er for udeskoleundervisning i skolernes nærmiljø. På min gå tur fra stationen, gennem byen og mod mit mål UCL Lillebælt ændre bybilledet sig rimelig meget. Fra butikker, spændende bygninger, sjove vejnavne og brolagte gader går jeg frem mod en byggeplads med alt, hvad det indbærer af lastbiler, jordbunker, containere m.m.

Inde i bygningen bliver jeg henvist til et nyt og meget flot lokale i 2. etages højde med det nyeste it og besked om, at bygningen låser på et givent tidspunkt. Her bliver det meget tydeligt, at de tanker jeg havde gjort mig om formidlingen af udeskole i nærmiljøet ikke helt passede ind med det autentiske miljø på kursusstedet.


Med denne lille historie vil jeg blot gentage, hvor vigtig det er, at man som udeskoleunderviser gør sig selv den tjeneste at orientere sig i og om skolens nærmiljø, for at opnå den bedste udnyttelse af mulighederne i forhold til udeskoleundervisning. Det hører naturligt med til fastlæggelsen af rammerne for undervisningen, hvilket samtidig gør det nemmere at formidle tydeligt, hvad det er eleverne skal arbejde frem imod.

Tak til kursisterne i vejle:-)
Charlotte

Alle skribenter

Andre blogindlæg af Charlotte Åsell Pedersen og Ulrik Engkær Hansen

Viser  ud af